Ernst & Young

Contact

Ernst & Young
Boompjes 258
3011 XZ Rotterdam
Nederland

+31 6 29 08 34 29

meike.markus@nl.ey.com

ey.com/nl_nl

Ernst & Young

Wat we doen als EY

Tax Met 261.000 medewerkers wereldwijd zijn we gespecialiseerd in Assurance, Tax, Transactions en Consultancy. Tax is het onderdeel waar we klanten helpen hun fiscale positie te beheersen en tegelijkertijd te voldoen aan hun verplichtingen op het gebied van wet- en regelgeving en rapportage. We adviseren bijvoorbeeld over de fiscale structuur die het best bij een bepaald type bedrijf past. We evalueren, beoordelen en verbeteren ook hun belastingprocessen, de in- en externe controles, het risicomanagement en de automatisering van die processen.

Ook helpen we bij de keuze en het inpassen van technologische vernieuwingen. En dit doen we allemaal op wereldwijde schaal, waardoor we lokale kennis kunnen koppelen aan mondiale ontwikkelingen. Binnen EY Tax kun je kiezen uit verschil-lende richtingen: Business Tax Advisory, People Advisory Services, Indirect Tax, Transfer Pricing, Tax Technology & Transformation, Business Tax Compliance, Tax Accounting en International Tax & Transaction Services (ITTS). Deze richtingen worden op de achterzijde beschreven. Veel van onze opdrachtgevers zijn grote internationale ondernemingen. We kijken altijd verder dan de cijfers en de resultaten van een onderneming of organisatie alleen. Onze international purpose is namelijk: Building a better working world. Daar mee bedoelen we dat we niet alleen een bijdrage willen leveren aan de business van onze klanten, maar ook aan de rol die zij spelen in hun omgeving en dus aan een beter werkende wereld.

Highest performing teams

Je krijgt bij ons veel zelfstandigheid. Bovendien werk je in een team met leuke, betrokken collega’s. Binnen EY geloven we dat teams met daarin specialisten met verschillende achtergronden en talenten tot de beste resultaten komen. Om die teams te kunnen samenstellen, hebben we mensen nodig die flexibel kunnen denken en zich gemakkelijk kunnen aanpassen. Mensen met verschillende achtergronden, talenten én vooropleidingen. We koesteren de verschillen. Juist omdat we geloven dat die verschillen elkaar aanvullen en versterken. Binnen je team heb je toegang tot de support en expertise van collega’s over de hele wereld in meer dan 150 landen. Zo is de hele wereld ons werkterrein. En heb jij volop mogelijkheden je loopbaan mondiaal vorm te geven.

Past dit bij jou?

Wil jij met ons meebouwen? Denk je dat je in staat bent een bijdrage te leveren aan onze ambities? We zijn op zoek naar collega’s die maatschappelijk betrokken zijn, een professioneel kritische instelling, een rechte rug en een focus op kwaliteit hebben. Mensen die niet bang zijn om véél van zichzelf in hun werk te stoppen. Nieuwsgierig geworden? Spreek ons aan tijdens één van onze recruitmentevenementen of neem direct contact op via werkenbijey.nl

Business Tax Advisory

Adviseert (multinationale) bedrijven, start-ups en scale-ups, familiebedrijven, vermogende particulieren en alles wat daar tussen zit over belastingvraagstukken. Van de vennootschapsbelasting en het inrichten van de fiscale planning tot een correcte belastingaangifte. Geen fiscale uitdaging is te groot.

People Advisory Services

Deze afdeling combineert onze Tax en onze HR Consulting praktijken en houdt zich bezig met fiscale kwesties rond mobiliteit, werving en beloning van personeel. We helpen onze opdrachtgevers met het beheer van complexe compliance, rapportages en risico’s die horen bij het wereldwijd inzetten van medewerkers.

Indirect Tax

Hier adviseren we klanten die binnen Nederland en daarbuiten goederen afzetten en diensten verlenen om - binnen een stelsel van ingewikkelde regels en wetten - te voldoen aan hun indir ecte fiscale verplichtingen (zoals het betalen van BTW) en de risico’s te beheersen. Ook brengen we voor hen in kaart wat de douaneregels en de fiscale gevolgen van internationale handel zijn.

Transfer Pricing

Deze afdeling adviseert met name multinationals op het gebied van transferpricing (‘verrekenprijzen’). Aan elkaar gelieerde, internationaal opererende partijen moeten, voordat ze een transactie met elkaar aangaan, zo’n verrekenprijs bepalen om zo de allocatie van de winst te waarborgen tussen de landen waar de verschillende groepsentiteiten zijn gevestigd.

Tax Technology & Transformation

De fiscale wereld digitaliseert in hoog tempo. Hoe ziet de fiscalist van de toekomst eruit? Deze afdeling adviseert over de steeds groter wordende rol van technologie en data in het fiscale landschap. Digitalisering wordt niet alleen steeds belangrijker op de fiscale afdelingen van onze klanten, maar ook bij de belastingautoriteiten, die bovendien van land tot land grote verschillen kennen.

Business Tax Compliance

Dit is de aangiftepraktijk voor onze klanten. In samenwerking met de vele subafdelingen binnen EY Tax wordt hier gewerkt aan een gedegen aangifte.

Tax Accounting

Werkt op het snijvlak van Tax en Accountancy. Hier bekijken onze specialisten op het gebied van Tax Accounting & Risk Advisory de fiscale positie op de balans van een onderneming.

International Tax & Transaction Services (ITTS)

Indien de internationale fiscale uitdagingen van klanten uit Singapore, de VS of Duitsland je net zo interesseren als die van Nederlandse klanten, dan ligt er een toekomst voor je bij de internationale adviespraktijk. Je houdt je bezig met grensoverschrijdende transacties variërend van fusies en overnames, reorganisaties en internationale expansie. In onze dynamische praktijk ben jij altijd op de hoogte van de laatste fiscale ontwikkelingen in binnen en buitenland. Je assisteert binnen diverse teams zowel internationale bedrijven als snelgroeiende ondernemers met zaken als transfer pricing, supply chain optimalisatie, due dilligence, structurering en het voorkomen van dubbele belastingen en andere fiscale risico’s, bijvoorbeeld door overleg te zoeken met de belastingdienst.